Frågor och Svar

Är det svårt att montera KlickTak själv?

Nej en normalhändig person kan montera ett KlickTak utan svårigheter, följ vår Montage anvisning, samt titta på montagefilmen på vår hemsida.

Hur får man hem sitt KlickTak?

I de flesta fall levereras klicktaket direkt till kund med lastbil, det förutsätter att man kan lossa godset med maskin. I annat fall hämtar man sitt TlickTak på närmaste Schenker terminal. Man kan även hämta sitt KlickTak på vår anläggning i Lidköping.

Hur går man till väga för att få en komplett offert med KlickTak, och fraktkostnad?

Det vanligaste är att man skickar in en ritning på sitt tak för underlag till offert, det är också vanligt att man muntligen avger mått per telefon vid enklare tak.

Är det svårt att få till rätt måttangivelser för leverans av skorstenar och takhuvar?

När ni valt att köpa KlickTaket, kontaktar vi er för den information vi behöver för tillverkning, det är taklutning och placering av takgenomföringen.

Behöver man speciella verktyg för att montera ett KlickTak?

Oavsett om ni väljer montering med skruvning i fotplåten utan omvikning. Eller om ni väljer montering med urklipp och omvikning runt fotplåten så behöver ni plåtsax, falstång, klubba och skruvdragare. Verktyg finns i vår butik till försäljning.

Behöver man extra tätningar när man monterar KlickTaket?

Man skall alltid lägga sealfix mellan fotplåten och takskivorna, oavsett monteringsval (se ovanstående fråga). Det är också viktigt att fylla hål och öppningar vid falsavslut i takfoten.

Skall man montera KlickTaket på reglar eller råspontat tak?

Det allra bästa är att montera på råspont med underlagspapp det blir stabilt och gediget, men man kan även montera på takreglar cc 300 mm.

Hur lång leveranstid är det på KlickTak?

Normalt 1-2 veckor efter beställning

Vad är det för plåtmaterial i KlickTaket?

Det är 0,6 mm stålplåt med 350 gram/zink och 60 my lack.

Vad tycker tidigare kunder efter att de monterat sitt KlickTak?

Kunderna är mycket nöjda, dels med montaget och framför allt slutresultatet.

Scroll